Site icon חתונה בחו"ל

רישום במשרד הפנים

בישראל, נושא הנישואין והגירושין הינו בסמכותם של בני העדות הדתיות אליהם שייכים בני הזוג. הוראה זו מבוססת על סעיף 51 לדבר המלך במועצתו, אשר אומץ מאוחר יותר בחוק בתי הדין הרבניים (נישואין וגירושין), התשי"ג- 1953, לפיו נישואין בין יהודים יהיו בסמכותו הבלעדית של בית הדין הרבני. מכאן, שכל יהודי  בישראל חייב להינשא לפי דת משה וישראל.

אך קביעה זו הינה בעייתית וזאת בשל העובדה כי בישראל ישנם מספר קבוצות של אנשים אשר אינם רשאים להינשא כדת משה וישראל, פסולי דין (נישואים חד מיניים, נישואי כהן וגרושה וכו'). בנוסף לכך, ישנם יהודים אשר אינם מאמינים או מעוניינים כי טקס הנישואין שלהם צריך להיעשות בהתאם להלכה.

חתונה אזרחית

פתרון לאותם הזוגות אשר אינם מעוניינים להינשא בנישואים דתיים הינו חתונה אזרחית. מדינת ישראל אינה מכירה בנישואים אזרחיים, אולם בשנים האחרונות לאור פסיקתו של בית המשפט העליון בנושא והן בעקבות חתימתה של מדינת ישראל על הסכמים בינלאומיים, ישראל החלה להכיר במקרים של חתונה אזרחית בחו"ל. כידוע, בישראל זוגות נשואים זכאים למספר הטבות, כשהחשובה והעיקרית שבהם בעיקר בימים אלה הינה הזכות למשכנתא.

רישום במשרד הפנים

אז איך זוגות אשר נישאו בנישואים אזרחיים בחו"ל ירשמו כנשואים בישראל? בהתאם לפסיקתו של בית המשפט העליון, מרשם האוכלוסין חייב לרשום זוג אשר נישא בנישואים אזרחיים מחוץ לישראל, במרשם האוכלוסין כזוג נשוי. על מנת להירשם כזוג נשוי, על אחד מבני הזוג להגיע למשרד הפנים באזור שבו הוא רשום ולהביא עימו את המסמכים הבאים:

פקיד הרישום במשרד הפנים יבדוק את תקינותם של כל המסמכים שהוגשו לפניו. במידה וכל המסמכים הוגשו כראוי כי שתואר לעיל, לפקיד המרשם לא יישאר אלא לרשום את בני הזוג כנישואין וכל לשנות את מצב משפחתם במרשם האוכלוסין ולתת לבני הזוג ספחים חדשים בציון מצבם המשפחתי החדש "נשוי"/ "נשואה".

חשוב לציין כי הליך הרישום של בני הזוג כזוג נשוי במרשם האוכלוסין אינו כרוך בתשלום אגרה. אגרה תשולם למשרד הפנים רק במידה ובני הזוג יהיו מעוניינים שם המשפחה בתעודת הזהות . מרגע רישום בני הזוג שנישאו בטקס נישואין אזרחי מחוץ לגבולות ישראל, אותו זוג יוכר כנשוי לכל דבר, ללא הבדל לעומת זוג אחר שנישא בישראל על פי ההלכה.

Exit mobile version