מה דעתכם על חתונה שגרתית, בגן אירועים או באולם? לא לכל זוג שמתחתן זוהי התגשמות החלום ולמעשה – לא לכל הזוגות זה בכלל אפשרי. מסיבות של דת, מסיבות אידיאולוגיות ולפעמים סתם מתוך רצון להיות שונה מאחרים, אפשר בהחלט למצוא חלופות. חלופה מיוחדת במינה לחתונה רגילה, תהיה חתונה אזרחית ממש בסוף העולם – בניו זילנד.
האיים הניו זילנדיים הם אכן הדבר הכי קרוב לגן עדן, הרחוק מכל מקום אחר. אם גם אתם רוצים חתונה אזרחית שהיא גם חוויה ייחודית, אם איים רחוקים באוקיינוס השקט מתאימים לכם בתור הרקע לחתונה, יש כמה דברים שחשוב לכם לדעת. היכן בדיוק תתחתנו? אילו סידורים צריך לעשות לפני? האם יש סידורים הנחוצים גם בארץ? האם זהו תהליך יקר?
ברוכים הבאים לגן עדן
מי שמגיע לניו זילנד בפעם הראשונה עשוי בקלות להרגיש שנפרס לפניו גן עדן של ממש. המדינה הינה עתירת טבע ונוף ומספר התושבים יחסית לגודלה של המדינה נמוך מאוד. מעניין לדעת שזוהי אחת המדינות החילוניות ביותר בעולם. קרוב למחצית מהאוכלוסייה נוהגים להגדיר את עצמם כחסרי שיוך דתי. זוהי בהחלט התחלה טובה לרעיון של חתונה אזרחית, הלא כן?
אחרי שהגעתם לגן העדן עלי אדמות, אחרי שהתרשמתם מהנינוחות הרבה המאפיינת את המדינה, תוכלו לצעוד קדימה, לעבר היעד שלשמו עשיתם את הדרך הארוכה. בערים הגדולות ניתן למצוא בקלות את המשרדים הממשלתיים המטפלים בנושאים הדומים למשרד הפנים בארץ. יש להגיע למשרד הרישום המקומי ולהצהיר על רצונכם להינשא. בשלב זה, תוכלו לציין היכן בדיוק אתם מבקשים לערוך את הטקס, כאשר עבור המגיעים מחוץ למדינה מקובל מאוד לקיים את התהליך באותו משרד עצמו. בשלב זה תידרשו לשלם עבור הרישום לנישואין ותתבקשו לחזור במועד שבו אתם רוצים להתחתן. המגבלה היחידה – יש להמתין לפחות שלושה ימים מרגע הרישום ועד לקיום החתונה עצמה.
מסמכים ומתחתנים
בניו זילנד בהחלט מצדיקים את התדמית הנינוחה והשלווה גם בגישה כלפי המתחתנים. לכל אחד החופש לבחור האם להירשם לחתונה בעלת אופי דתי או כזאת ללא אופי דתי. בחלק ממשרדי הרישום לנישואין אפילו לא מבקשים לראות מסמכים בסיסיים שדורשים בכל רישום לנישואין ביתר מדינות העולם. עם זאת, מומלץ להכין מראש את כל המסמכים שעשויים לדרוש מכם בשלב זה או לאחר מכן, כאשר תרצו לקבל את אישור הנישואין עצמו.
אז מה כדאי שיהיה ברשותכם:
- תעודה מזהה – אין פשוט מזה, זהו הדרכון שעימו נכנסתם לניו זילנד.
- אישור על המצב המשפחתי שלכם – אישור זה מקבלים בארץ ממשרד הפנים. ברור מאליו שיש להגיע עם תרגום מאומת מבחינה משפטית (תרגום נוטריוני).
- מומלץ להגיע מצוידים גם בתעודת לידה מתורגמת.
לאחר הטקס, שמתקיים באווירה נעימה, לבבית אך צנועה (בהנחה שבחרתם לקיים אותו במשרד הרישום לנישואים) תקבלו את אישור הנישואין שלכם. לפני שאתם יוצאים לטייל במדינה המופלאה או עולים על טיסה בחזרה ארצה, אל תשכחו לדרוש חותמת אפוסטיל. זוהי חותמת בעלת משמעות משפטית בינלאומית. במילים אחרות, זה מה שיאפשר לכם (אם תרצו) להירשם כנשואים בארץ.
חוויה של פעם בחיים
נכון אומנם שטקס הנישואים בניו זילנד לא מספק חוויה מרשימה במיוחד. יחד עם זאת, התהליך קצר וגם ממש לא יקר (כמה מאות ₪ עבור אגרות, בלי לכלול הוצאות כגון טיסה, תרגום מסמכים). החוויה החד פעמית מצפה לכם אם תצאו מהערים ותגיעו אל הטבע. כדאי לצאת לטרקים או לטיולי ג'יפים, לבקר בהרים הנישאים והמוריקים, באגמים הנפלאים ואם אתם אוהבים קור – תוכלו לבקר אפילו בקרחונים (במערב ניו זילנד).